Herkese merhaba,
Yeni bir blogger kullanıcısıyım ve hergün başka bir tarif paylaşacağım bu kanal aracılığı ile.
Sevgili blogger arkadaşlarımın paylaştıkları ve çok fazla araştırma yaparak oluşturacağım
bu blogger kanalı ile herkesle, deneyerek ve özellikle çok beğeni aldığım tariflerimi resimli ve bazende videolu olarak paylaşmak istiyorum.İlk olarak facebook ve instagram hesabımda resim paylaşarak çıktım yola daha sonra tarifler çok istenmeye başlayınca en güzel ve doğru yol budur dedim.
İnşallah burdan bir araya toplayıp paylaşıcağım tariflerimi beğenir ve sizlerde yaparsınız.
İlk tarifim bitli kurabiye,bu kurabiye gerçekten çok lezzetli ve ağızda dağılan bir kurabiye,
hani şu cafelerde bazen çayımızın yanında tuzlu ikramlar olur yada pastaneden alırız tuzlu
kurupasta aynı o lezzette.
geliştirmek ve değiştirmek size kalmış tabi,ben mesela, bir tarifi alıyorum piştikten sonra ağızda
dağılan ,gevrek bir yapıda ise bir dahaki yapışımda malzemesi ile oynuyorum.
bu kurabiyede şekeri azaltmak baharat koymak yada koymamak size kalmış
yapısı dolayısıyla bence bu tarifle herşey sizin elinizde.
MALZEMELER
150 GR TEREYAĞI
1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK ÇÖREK OTU
1 YUMURTA (BEYAZI İÇİNE)(SARISI ÜZERİNE)
1 ÇAY BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN,
ÜZERİ İÇİN
AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARISI
BİR ÇAY KAŞIĞI PEKMEZ İLE KARIŞTIRIP
ÜZERİNE FIRÇA İLE SÜR(ÇOK DAHA CANLI VE GÜZEL BİR RENK OLARAK KIZARIYOR ÜZERLERİ)
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılıp bir hamur elde edilir.Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp
yuvarlak şekil verilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine
dizilir ve üzerleri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.turbo fırın (180 Derece)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder