İzleyiciler

15 Mayıs 2014 Perşembe

KARADUTLU ENFES MUHALLEBİ

Merhaba,
Bügünde yine blogda görsel olarak çok renkli bir tarif paylaşıcam. Açıkçası bu tarifi aldığım kişi ölçüleri biraz yanlış vermiş bayağı uğraştırdı beni:( Ama ben size düzeltip tarif edicem tabiki. Çok lezzetli oldu bence:) mangolia puding e biraz benziyor tabiki ama bunda krema yok.

MALZEMELER;
1 LİTRE SÜT
1 BARDAK VE ARTI 1 KAHVE FİNCANI ŞEKER
3 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ UNU
3 KAHVE FİNCANI BUĞDAY NİŞASTASI
300 GR KARADUT
ARA KATLAR İÇİN 1 PAKET PETİBÖR VEYA BEBE BİSKİVÜ VEYA YULAFLI BİSKÜVİ HANGİSİ MEVCUT İSE
ÜZERİ SÜSLEMEK İÇİN KARADUT

YAPILIŞI;
İlk olarak sağları ayıklanmış ve yıkanmış karadutlar süzülmeye bırakılır.Bisküvilerde rondodan geçirilir ve hazır hale getirilir.Sonra tencereye şeker,pirinç unu,buğday nişastası alınır ve yavaş yavaş süt ilave edilerek çırpıcı ile karıştırılır. 
Ardında ocağa alınır ve pişirilmeye başlanır.ayıklanmış ve temizlenmiş karadutlar muhallebi karışımına eklenir ve blendardan geçirilir ocakta iken pişirmeye devam. Kaynayan ve katılaşan muhallebi soğumaya bırakılır.
Koyucağınız bardaklarınızın altına bir sıra rondodan geçen bisküvi, bir sıra muhallebi şeklinde koyulur ve en üste yine bisküvi koyulur. Karadut ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder