İzleyiciler

29 Mayıs 2014 Perşembe

PASTANE POĞAÇASI



Merhaba,
Bugün yine blog da poğaça tarifi paylaşmak istedim çünkü,bu poğaça hamuru bahsettiğim (varan 3) poğaçası. 
Tam pastane poğaçası tadımda. Biraz bol tereyağlı tabi:)

MALZEMELER;
300 GR TEREAYAĞI
3 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERINE)
30 GR TOZ ŞEKER(2 YEMEK KAŞIĞI)
15 GR TUZ(YARIM YEMEK KAŞIĞI) 
30 GR KURU MAYA(3 PAKET KURU MAYA)
150 ML ILIK SU
ALDIĞI KADAR UN (ELE YAPIŞMIYICAK HAMUR) YAKLAŞIK 500 GR

ÜZERİ İÇİN;
AYRILAN YUMURTA SARISI
1 ÇAY KAŞIĞI SIVIYAĞ

YAPILIŞI;
İlk olarak Tereyağ, yumurta,şeker,tuz,maya ve ılık su malzemeleri ekleyip kontrollü olarak unuda ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur olucak tabi.Yaklaşık 45 dk mayalanması için bekliyoruz. Daha sonra elimizle poğaça şekli vererek ve üzerine yumurta sarısı sürüp istersek çatal yardımı ile çizerek tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder