İzleyiciler

2 Haziran 2014 Pazartesi

ALTIN TOP( TOP BÖREK)

Merhaba,
Hafta başı güzel bir gün,herkese iyi haftalar dilemek istiyorum.Dün canım herşeyim yeğenimin doğum günü için değişik tatlar yapmış idim ve yaptıklarımı sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. 
Çok güzel görünürde poğaçaya benzeyen ama aslında yufka ile yapılan çok pratik ve çok güzel bir tarif top börek.
Ben kaşarlı yaptım siz isterseniz kıymalı, mantarlı, sucuklu, patatesli ve hatta ıspanaklı bile yapabilirsiniz. 

MALZEMELER;
3 ADET YUFKA
1 KUTU KREMA(200 ML)
TAZE KAŞAR 
ESKİ KAŞAR

ÜZERI İÇİN;
1 YUMURTA
GALETE UNU

YAPILIŞI;
Tezgahınızda veya yer masanız varsa orda yufkanızı seriyorsunuz. Ilk katı serdikten sonra 2. Ve 3. Katıda arasına birşey sürmeden koyun. Ardından 3. Katın üzerine fırça yardımı ile 1 kutu kremayı güzelce sürün. İlk önce uzunlamasına dikey sonra yatay olarak bıçakla artı işareti gibi kesin ve her bir parçayı sigara böreği gibi kesmeye devam edin. Benim yufkam çok büyüktü ve yaklaşık 20 tane çıktı parça çıktı.
Ardından taze ve eski kaşarı rendeleyin ve bir kaba alın. Yufka Parçalarının geniş yerine kaşar rendesi koyup sağlı sollu kapayarak ve küçülterek yufkanızı yuvarlak olarak elinizden yardım alarak yuvarlaklaştırın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galete ununa ve sonra yağladığımız borcama dizin. 180 derecede fırında pişirin.(Hazırladıklarınızı buzlukta da muhafaza edip pişiriceğiniz zamanda yapabilirsiniz)
AFIYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder