İzleyiciler

19 Haziran 2014 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ

Merhaba,
Bugün sizlerle pastanelerde gördüğümüz görünüşü ile göz doyuran bir tarif paylaşmak istiyorum. Paskalya çöreği üzümlü dahada bir güzel oluyor kesinlikle. İsteğe bağlı ceviz ve tarçında koyulabilir.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET İNSTANT KURU MAYA
3 YUMURTA(BİRİNİN SARISI ÜZERİNE)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 FİSKE TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI MAHLEP
1 SU BARDAĞI KURU  ÜZÜM
1 PAKET VANİLYA TOZU
ALDIĞI KADAR UN KONTROLLÜ YAKLAŞIK 7-8 BARDAK

YAPILIŞI;
Ilk olarak sütü ılık olucak kadar ısıtıyoruz.içine 1 paket toz maya ve 1 yemek Kaşığı toz şeker ilave ediyoruz.5 dk bekletiyoruz.
Daha sonra yoğurma kabımızda 5 yemek kaşığı şeker ,yumurta, tuz, mahlep, sıvıyağ ve süt maya karışımını da ilave edip kuru üzüm ve unumuzuda ekleyip yoğuruyoruz.yaklaşık 1 saat mayalanıyor.
Mayalanan hamurumuzu yaklaşık 6 beze ye ayırıp üçerli olarak elimizle herbir Bezeyi rulo yapıp 3 rulo başını birleştirip saç örgüsü yapıyoruz.resim ile gösterdiğim gibi. En son olarak üzerine yumurta sarısı ve 3 çay kaşığı herhangi bir pekmezi karıştırıp fırça ile sürüp file fındık veya badem ile  süslüyoruz.190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder