İzleyiciler

8 Temmuz 2014 Salı

FIRINDA PATATES TOPLARI

Merhaba,
Bugün sizinle hafif ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum. İçi kaşarlı patates topları. Ramazan'da misafirlerinize sunavileceğiniz bir lezzet.

MALZEMELER;
5 ORTABOY PATATES
1,5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
3,5-4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

İÇİ İÇİN;
KÜP KÜP KAŞAR PEYNİRİ
ÜZERI İÇİN;
GALETE UNU

YAPILIŞI;
İlk olarak patatesler soyulur ve irice gelişigüzel doğrayıp su dolu tencerede ocağa koyulup yumuşayana kadar pişirilir.
Yumuşayan patateslere Tereyağ ve tuz ilave edilerek patates ezici ile püre haline getirilir.kaşar peynirleri küp küp kesilir. Elimize aldığımız patates püresi içine kaşar peyniri koyulup poğaça gibi kapatılıp yuvarlanır ve galete ununa bulayıp yağladığımız borcama dizilir.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
AFIYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder