İzleyiciler

11 Temmuz 2014 Cuma

KADAYIF MANTISI


Merhaba,
Bugün bloğumda yoğurtlu sarmısaklı çıtır çıtır bir tarif paylaşmak istiyorum.Yaptığımda acaba nasıl birşey diye çok merak etmiştim ve gerçekten güzel ve lezzetli oldu.ben daha öncede bahsetmiştim burda yani bloğumda sizlere özellikle hep denediğim ve beğeni alan tariflerimi paylaşıyorum.Eğer ölçülere birebir uyar iseniz tariflerim doğru ölçülerle yapılmıştır.
AFIYET OLSUN:)

MALZEMELER;
(İÇ KIYMASI İÇİN)
YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
3,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZIBİBER
1 DEMEK MAYDONOZ

DIŞ MALZEME;
300 GR TAZE KADAYIF

SOS İÇİN;
YOĞURT
SARIMSAK
TEREYAĞ
KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI:
İlk olarak soğanları rende veya Rondo ile doğruyuruz. Ardından kıyma,tuz,karabiber,kırmızıbiber,maydonoz  elimiz ile bir güzel yoğuruyoruz.minik minik köfteler hazırlıyoruz. Yine elimiz ile kadayıfları ayırıp minik köfteleri tek tek sarıyoruz.yağladığımız borcama dizip 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Turbo fırında Yaklaşık 1 saat sürüyor pişmesi)Üzeri için zevkinize göre sarmısaklı yoğurt ve üzerine kırmızıbiberli tereayağ gezdirip süslüyoruz .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder