İzleyiciler

3 Temmuz 2014 Perşembe

SÜNGER ŞEKERPARE

Merhaba,
Bügünde blogda sizinle Ramazan akşamlarının vazgeçilmez tatlısı şekerpare paylaşmak istiyorum.Hafif bir tarif oldu bu tarif çünkü, bunu Tereyağ ile değil sıvıyağ ile ve irmiksiz yaptım.
AFIYET OLSUN:)

MALZEMELER;
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET YUMURTA( BİRİNİN SARISI ÜZERI İÇİN)
1 SİLME ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA TOZU
4 SU BARDAĞI UN

ŞERBETI İÇİN;
3 SU BARDAĞI
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3-4 DAMLA LİMON SUYU
2-3 DAMLA VANİLYA ÖZÜ

YAPILIŞI;
Ilk olarak yoğurt,sıvıyağ,yumurta,tuz,kabartmatozu,vanilya ve un hamur yoğurma kabında güzelce yoğrulur ve el ile istenilen şekil verilir. Ben oval yapmayı tercih ettim.
Üzerine yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmez karıştırılır ve üzerlerine sürülür.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar sonra 175 derece ye düşürülür ve pişirilir.
Fırında pişerken şerbeti hazırlanır.
3 su bardağı suya 3 su Bardağı şeker Ocak'ta kaynatılır ve kaynadıktan sonra 3-4 damla limon suyu ve 2-3 damla vanilya esansı damlatılıp ılıklaştırılır.
Fırından çıkan şekerparelerde ılıklaşınca üzerlerine şerbet dökülür ve antepfıstığı ile süslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder