Bugün yine güzel bir tarif sizlerle paylaşıcam. Hindi etinin bana göre en güzel yeri hindi kuşbaşı üstbut. Ve onla taze fasulye harika.kesinlikle yerken et ile yapılmış gibi yiyebiliyorsunuz.
MALZEMELER:
YARIM KİLO KUŞBAŞI HİNDİ ÜSTBUT
1 KİLO TAZE FASULYE
2 ADETKURU SOĞAN
2 ADET DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
YARIM YEMEK KAŞIĞI BIBER SALÇASI
ARZUYA GÖRE TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
İlk olarak tencereye sıvıyağı alıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
Kuşbaşı hindileri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları ilave ediyoruz.
Sonra fasulyemizi koyup onuda kavuruyoruz. En son domatesler ekliyoruz daha diri Kalsın diye.Suyumuzu, tuzumuzu ilave edip pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder