İzleyiciler

4 Aralık 2014 Perşembe

BİBERLİ TUZLU KURABİYE


Merhaba
Bugün size tuzlu kurabiye kategorisinde bir tarif paylaşıcam.Hem göze hem damağa hitap ediyor.

MALZEMELER:
250 GR TEREYAĞ
YAKLAŞIK 500 GR UN
YARIM SU BARDAĞI MISIR UNU
100 GR KREM ŞANTİ( ben kaymaklı olan şantiden 2 paket kullandım)
3 DOLU YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT
3 ADET YUMURTA
2,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI VEGATA SEBZELİ ÇEŞNI
15 GR YAŞ MAYA
 1'ER AVUÇ DOLUSU DEREOTU VE MAYDONOZ 

ARASI İÇİN
SARI VE YEŞIL DOLMALIK BIBER

ÜZERİ İÇİN
1 ÇAY KAŞIĞI PEKMEZ 
YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri tereyağ,un,mısır unu,kremşanti,süzme yoğurt,yumurta,tozşeker,vegata,yaşmaya,hamur yoğurma kabımıza alıyoruz Dereotu ve maydonozu ince ince kıyıyoruz onlarıda ekliyoruz.İyice yoğuruyoruz.Hamuru 20 dk buzdolabında bekletiyoruz.Hamuru unlu tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açıp tırtıklı rulet ile Eşit parçalarda kare olarak kesiyoruz.Dolmalık sarı ve yeşil  biberlerimizide ince Şerit olarak kesip hamurun arasına koyup uçları Yukardan birleştirip kapatıyoruz.Üzerine pekmezli yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış175 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder