İzleyiciler

18 Mart 2015 Çarşamba

SÜSLÜ KURABİYE


Merhaba,
Bugün yine sizler için değişik bir kurabiye tarifim olucak. Yapmasıda yemeside çok zevkli:)

MALZEMELER
200 GR PASTACILIK MARGARİNİ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERI
1 YUMURTA
YARIM PAKET KABARTMATOZU
1 PAKET VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
100 GR BİTTER VEYA SÜTLÜ ÇİKOLATA
JELİBON

YAPILIŞI
Tüm malzeme karıştırılır ve ele yapışmayan
Hamur elde edilir.hamurun yarısına kakao ilave edilir ve tekrar yoğrulur.
Buzdolabında 30 dk bekletilir. Beyaz olan hamur merdane ile açılır yuvarlak kalıp ile kalıplar çıkarılır. Kakao lu hamur krema Sıkma aparatı ile yuvarlak beyaz hamurun çevresine daire yaparak Şekil verilir.170 Derece Fırında 15-20 dk pişirilir .Fırından çıkarılır ve soğuduktan sonra Şeklin tam Ortası için çikolata benmari usulü eritilir.ortaya birde jelibon koyulur. 

AFİYET OLSUN:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder