İzleyiciler

18 Nisan 2015 Cumartesi

HASANPAŞA KÖFTE

PÜRE MALZEMELERİ
1KG PATATES
2 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI SÜT
YARIM ÇAYBARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ

KÖFTE MALZEMELERİ
500 GR KIYMA
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİLİM BAYAT EKMEK
1 ADET YUMURTA
MAYDONOZ
KÖFTEBAHARI
TUZ
KIRMIZIBİBER
KARABİBER

SOS İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI
İlk olarak patatesleri haşla.Diğer tarafta kuru köfte yapar gibi tüm malzemeleri koy ve yoğur.patatesler haşlandıktan sonra Yağı tencereye koy patatesleri süz.pürüzssüz  olana kadar ez ve süt tuz ve en son ocağı kapatıp yumurta kır ve hızlıca karıştır.
Köfteyi kayık şeklinde yap ve tepsiye diz.fırında 180 derecede 5dk tut ve fırından çıkarıp Püre sıcakken Kaşık yardımı ile köftelerin içini tepeleme Doldur.
Sonra salçalı sos ile köftelerin üzerini ıslatıp kalan sosu dök patatesler kızarana kadar 185derecede pişir.
AFIYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder