İzleyiciler

11 Eylül 2015 Cuma

ANTEP USULÜ YUVALAMA

ANTEP USULÜ YUVALAMA
MALZEMELER
1 PAKET DONDURULMUŞ YUVALAMA
1 TAM DOLU KASE NOHUT
1 KASE HAŞLANMIŞ KUZU KUŞBAŞI ( suyuda çorbaya koyuluyor)
2 KASE DOLUSU SÜZME YOĞURT 
TUZ
SIVIYAĞ
NANE

YAPILIŞI
İlk olarak olarak etimizi haşlıyoruz.Etin suyunu süzüp ayrı tencereye haşlanan et;nohut ve köfteleri atıp süzülen et suyu ve ilave su ile 15 dk daha birlikte kaynatıp ayrı yerde yumurta sarısı ve süzme yoğurt u blendardan geçiriyoruz.yoğurt İçine kaynayan sudan 4-5 kaşık koyup kesmemesi için karıştırıyoruz.yoğurdu da ekleyip kaynatıyoruz.Ayrı yerde ocakta SIVIYAĞ ve nane karıştırıp kaynayan çorbaya ekleyip Altını kapatıyoruz. 
AFIYET OLSUN:)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder