MALZEMELER
1 SU BARDAK ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
YARIM BARDAK SIVIYAĞ
1 SU BARDAK YOĞURT
1 YUMURTA
2,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
ALDIĞI KADAR IN
İÇ MALZEME
2 DOLU YEMEK KAŞIĞI SALÇA
YARIM ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
2 TATLI KAŞIK SARMISAK
TUZ
KEKİK
KİMYON
YENİBAHAR
KARABİBER
SOSİS YADA SUCUK
ÜZERİ İÇİN
KETÇAP
YAPILIŞI
Hamur için tüm malzeme sırasıyla koyulur ve iyice yoğrulur.mayalanması için 30 dk bekletilir.
Ayrı yerde salça,yağ,sarmısak ve diğer tüm baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Mayalanan hamurdan bezeler alınır ve oklavayla açılıp salça karışımı hamura iyice sürülür sosisler de yerleştirilir ve ve rulo yapılır iki parmak genişliğinde kesilir.
Üzerine ketçap sürülür ve 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder