MALZEMELER
2 YUMURTA
1 SU BARDAK TEREYAĞ
1 SU BARDAK SIVIYAĞ
1 SU BARDAK TAHİN
1 SU BARDAK SÜT
1 SU BARDAK CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
2 KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN
4 SU BARDAK ŞEKER
2 SU BARDAK SU
1 SU BARDAK PEKMEZ
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruzki aoğusun diye.su,şeker,pekmez kaynatıyoruz.
Hamur malzemelerini hazırlıyoruz. En son un ilave ediyoruz kontrollü olarak kurabiye hamuru gibi oluyor.Borcamı yağlamadan elimizle hamurumuzu borcama yayıyoruz.
Üzerini çatal ile çiziyoruz.sonra dilimleyip
180 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten 2-3 dk sonra şerbeti koyuyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder