İzleyiciler

28 Ekim 2015 Çarşamba

BAŞAMEL SOSLU CEVİZLİ TAVUK

 BAŞAMEL SOSLU CEVİZLİ TAVUK

MALZEMELER
4 ADET TAVUK GÖĞÜS
1 KAVONOZ GARNİTÜR(ORTA BOY)
1 SU BARDAK CEVİZ
1 KÜÇÜK MISIR KONSERVESİ
PULBİBER,KARABİBER,TUZ
YARIM ÇAY BARDAK SIVIYAĞ

BAŞAMEL SOS
1 LİTRE SÜT
4 DOLU YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA SARISI
1 SU BARDAK HAŞLANMIŞ TAVUĞUN SUYUNDAN
YARIM ÇAY BARDAK SIVIYAĞ

ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAK RENDE KAŞAR

YAPILIŞI
İlk olarak tavukları arzuya göre tuz koyarak haşlıyoruz.
Piştikten sonra tavuklar didiklenir.
İçine garnitür,mısır,ceviz ve baharatları sıvıyağı nı koyup harmanlayıp, büyük boy borcama yayıyoruz.
Diğer yanda başamel sos için tencereye sıvıyağımızı koyup ,unu ekliyoruz çok hafif yağı emene kadar kavuruyoruz soğuk sütü karıştıra karıştıra yavaş ekliyoruz.1 Bardak tavuk suyunu da ekliyoruz pürüzssüz muhallebi gibi olana kadar karıştırıyoruz.
Ocağı kapatı yumurta sarısını İçine kırıp çok hızlı karıştırıyoruz.
Hazırladığımız borcamda ki tavuğumuzun üzerine yayıyoruz.
180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
En son üzerine kaşarı yayıp fırın kapalı şekilde kendi sıcağında eritiyoruz.
AFİYET OLSUN:)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder