MALZEMELER
4-5 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAK ZEYTİNYAĞI
3 DOLU YEMEK KAŞIĞI UN
2 LİTRE SU (HAZIRDA VARSA ETSUYU)
3-4 ADET DEFNE YAPRAĞI
2 DAL TAZE KEKİK
TUZ
KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
KITIR EKMEK
RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR
YAPILIŞI
Tencerede tereyağ ve sıvıyağı eritip karıştırıyoruz.Soğanları ince ve piyazlık doğruyoruz.2 diş sarımsağıda ince ince doğrayıp karamalize olması için ilk önce kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz.Defne yaprakları ve taze kekik var ise onuda koyuyoruz.(ben yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatıp terleyip yumuşamasını sağladım)
Arada karıştırıyoruz. Sonra ateşi yükseltip renginin değişmesini sağlıyoruz.defne ve kekik yapraklarını içinden çıkarıyoruz.Ardından unumuzuda ilave edip hafif kavurup yavaş yavaş et suyumuzuda ilave ediyoruz. ( hazırda et suyu yok ise 2 litre kaynamış suya 3 tablet knorr et tablet atıyoruz)
Yavaş yavaş karıştırıp kıvam alıyor zaten kaynatıyoruz.çorbamız hazır.
Servis yapıcağımız esnada derin çorba veya güveç kaselerine ilk önce iyice dolu olarak çorbayı üzerine kıtır ekmekleri bolca ve en üste yine bol olarak rende kaşarı koyup 200 derece fırında kaşarları eriyip kızarmasını sağlıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder