İzleyiciler

18 Ocak 2016 Pazartesi

POĞAÇA EKMEK

POĞAÇA EKMEK
MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAK ILIK SU
1 SU BARDAK ILIK SÜT
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
1 PAKET İNSTANT MAYA(yaş mayada olur)
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
1 TATLI KAŞIK TUZ
5.5-6 SU BARDAK UN KONTROLLÜ

HAMUR İÇİNE
LOR PEYNİR
KEKİK
DEREOTU
DOMATES KURUSU YADA ZEYTİN DİLİM (isteğe bağlı şart değil)
KAŞAR PEYNİR

ÜZERİ İÇİN
YUMURTA SARISI


YAPILIŞI
Tüm malzemeyi kabımıza alıp iyice yoğuralım. Unu koyarken dikkatli koyalım ilk 4 bardaktan sonra:) yumuşak ele yapılmayan bir hamur oluyor.yaklaşık 45 dakika mayalansın. Sonra isterseniz içine yada hamura lorlu peynir karışımını koyalım.(ben hamura karıştırdım güzel oldu.
Boton kek kalıbını yağlıyalım hamur fazla çıkıyor buarada. oyüzden 2 farklı kalıba böldüm. Siz isterseniz hamur malzemesini yarısı olarak azaltıp ta hazırlayabilirsiniz.
Kalıptada 20 dk dursun. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve kaşar peynir kesip kare şerit halinde hamura batıralım. 
180 derece fırında 30-35 dk kontrollü pişirelim.
AFİYET OLSUN.:)