İzleyiciler

13 Mart 2016 Pazar

BAHARATLI TUZLU KURABİYE


BAHARATLI TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1 YUMURTA SARISI İÇİNE (AKI DIŞINA)
1 ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
1 KAŞIK KEKİK
1 TATLI KAŞIK KIRMIZIBİBER
1 TATLI KAŞIK FESLEĞEN
1 ÇAY KAŞIK KARBONAT
1 ÇAY KAŞIK LİMON SUYU
1 TATLI KAŞIK MAHLEP
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
SUSAM 

YAPILIŞI
Oda sıcaklığında tereyağı ile tüm malzeme yoğrulur.(limon suyu karbonat üzerene dökülüp köpük olucak şekilde harca katılır)
Şekil verildikten sonra yumurta akı na sonra susama bulanır.
180 derece fırında pişirilir.