İzleyiciler

11 Nisan 2016 Pazartesi

TUZLU TIRTIL

TUZLU TIRTIL
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
2 YUMURTA( BİRİNİN SARISI ÜZERİNE)
1 ÇAY BARDAK SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAK NİŞASTA
1 TATLI KAŞIK MAHLEP
1 YEMEK KAŞIĞI LİMON
1 ÇAY KAŞIK KARBONAT 
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMATOZU
1 TATLI KAŞIK TUZ
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
1 dolu yemek kaşığı salça( veya biber salg
YAKLAŞIK 2-2,5 SU BARDAK UN

YAPILIŞI
Yumuşamış tereyağ ile tüm malzemeyi iyice yoğuruyoruz.yaklaşık 30 dk buzdolabında dinlensin. Hamurun yarısına salça veya biber salçası ilave edip yoğuruyoruz( Tercihen). Tırtıl kalıp kullandım.genelde tatlı olarak olur ben bir değişiklik yaptım tuzludada güzel oldu.
Üzerine yumurta sarısı. 
175 derecede 40-45.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder