İzleyiciler

27 Nisan 2016 Çarşamba

YALANCI SU BÖREĞİ

YALANCI SU BÖREĞİ
MALZEMELER
2 YUMURTA
YARIM SU BARDAKTAN BİRAZ FAZLA SIVIYAĞ
1,5 SU BARDAK SÜT
4-5 SU BARDAK KONTROLLÜ UN
1 TATLI KAŞIK TUZ

İÇİ İÇİN
PEYNİR
MAYDONOZ
Ben SEBZE KARIŞIMI İLE YAPTIM Havuç,kırmızı etli biber,ıspanak,lahana ve bol soğan herbirini hafif kavurdum ve baharatladım)

AÇMAK İÇİN
MISIR NİŞASTASI

ÜZERİ İÇİN
3 DOLU KAŞIK TEREYAĞ
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ

YAPILIŞI
Hamurumuzu hazırlıyoruz ve 20 dk dinlendiriyoruz.
21 adet beze ye ayırırıyoruz. Bezeleri 7 şerli grup yapıyoruz.mısır nişastası ile tabak büyüklüğünde açıp ilk 7 ki grubu tepsimiz büyüklüğünde ayarlıyoruz. Tepsiyi yağlayıp ilk katı koyuyoruz.ardından içini koyup 2. Katı yapıyoruz 7 beze açıp üzerine koyuyoruz tekrar içini koyup tekrar 7 tane açıp en son yufkayıda koyup dilimliyoruz. Tereyağ ve Sıvıyağ karışımını eritip böreğimizin üstünden geçirilelim.
180 derece fırına koyalım. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp hemen 3 su bardak buz gibi su yayalım ve tekrar fırına koyup biraz daha pişirelim.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerini başka tepsiyle kapatıp demlendirelim.
AFİYET OLSUN:)




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder