İzleyiciler

29 Temmuz 2017 Cumartesi

Mısır Unlu Kek

Mısır Unlu Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Ayrıca ekstra ılık su eklenecek

Mısır Unlu Kek Tarifi'nin Yapılışı

Mısır unu, buğday unu, tuz ve kabartma tozunu derin bir kaba koyup elinizle iyice karıştırın. Toz şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Diğer taraftan, yumurtaları ayrı bir derin kaba kırın. Yumurtaları bir taraftan mikserin yüksek devriyle çırparken bir taraftan da sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip 1 dakika çırpın. Hazırladığınız yumurtalı karışımı unlu karışımın üzerine aktararak kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Kek hamuru gibi akıcı ve pürüzsüz bir hamur elde etmeniz gerekir. Bu aşamada keke azar azar ılık su ekleyin. Kek hamuru koyu muhallebi kıvamında olmalı. Orta boy bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Mısır unlu hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Üzerini 2 kaşık sıvı yağa batırdığınız kaşıkla düzeltin. Keki, 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 40-45 dakika, kabarıp üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.