KARNIBAHAR KİŞ
MALZEMELER (Taban)
1 orta boy karnıbahar
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Sarımsak toz
İÇ MALZEME
2 demet ıspanak
2 ortaboy soğan
2-3 diş Sarımsak
Tuz ve baharatlar
Mozerella
5 yumurta
1 su bardak süt
Karabiber tuz
Beyaz peynir
YAPILIŞI
İlk olarak karnıbaharı sıcak suda haşlayıp iyice suyunu süzelim. Soğusun.soğuduktan sonra yumurta ve baharatlar ile yoğurup borcama yayalım. Ortası boş ve derin kalıcak.220 derecede 15-20 dk hafif kızarsın.çıkarıp soğut.
Ayrı yerde soğanı kavuralım,ıspanakları doğrayıp soğanlarla kavurup baharat ve tuz koyalım. Soğusun.
5 Yumurtayı tuz ile çırp. Süt ve peynır ekle karıştır.
Karnıbahara ilk olarak ıspanak ve mozerellayı koy sonra yumurtalı karışımı dök.
190 derece de kontrollü 40 dk pişsin.
AFİYET OLSUN:)
NOT: peynir ve baharat ölçüleri size kalmış. Onları özellikle vermedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder