TAHILLI BAGET EKMEK 🥖 🥖🥖🥖🥖🥖
*Poolish Maya (Fransız usulü ön maya)
- 100 gr un
- 100 ml su
- 1 dolu tatlı kaşık instant maya
Poolish Maya Yapımı:
Önce poolish maya hazırlanır. Bu mayanın özelliği, adından da anlaşılacağı üzere önceden mayalanması ve hamura dahil edilmesidir.1 gece öncesi mayalanması gerekir. Sonrasında buzdolabında 2 güne kadar saklayabilirsiniz ve yapacağınız ekmeklere ilave edebilirsiniz. Bu maya Fransız ekmeklerinde sıkça kullanılmaktadır.
- Tüm malzemeyi kavınozda karıştırın.
- Karışımın kıvamı oldukça akışkan olmalı.
- 1 gece buzdolabında kalsın
- Ekmeği yapmadan 1 saat önce dolaptan çıkarın.
- Ekmeğe çıtırlık veriyor
Baget ekmek malzemeleri
- poolish maya (tarifi yukarıda)
- 759 gr tahıllı un (kontrollü)
- 350 ml su
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket esmer ekmekler için ekşi maya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder