İzleyiciler

4 Şubat 2018 Pazar

TAHILLI BAGET EKMEK


TAHILLI BAGET EKMEK 🥖 🥖🥖🥖🥖🥖

*Poolish Maya (Fransız usulü ön maya)

  • 100 gr un
  • 100 ml su
  • 1 dolu tatlı kaşık instant maya


Poolish Maya Yapımı:

Önce poolish maya hazırlanır. Bu mayanın özelliği, adından da anlaşılacağı üzere önceden mayalanması ve hamura dahil edilmesidir.1 gece öncesi mayalanması gerekir. Sonrasında buzdolabında 2 güne kadar saklayabilirsiniz ve yapacağınız ekmeklere ilave edebilirsiniz. Bu maya Fransız ekmeklerinde sıkça kullanılmaktadır.

  1. Tüm malzemeyi kavınozda karıştırın.
  2. Karışımın kıvamı oldukça akışkan olmalı.
  3. 1 gece buzdolabında kalsın
  4. Ekmeği yapmadan 1 saat önce dolaptan çıkarın.
  5. Ekmeğe çıtırlık veriyor


Baget ekmek malzemeleri 


  • poolish maya (tarifi yukarıda)
  • 759  gr tahıllı un (kontrollü)
  • 350 ml su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket esmer ekmekler için ekşi maya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder