İzleyiciler

25 Haziran 2021 Cuma

ŞEKERPARE

KIYIR ŞEKERPARE
MALZEMELER
• 125 gram oda ısısında margarin
•  2 dolu yemek kaşığı  pudra şekeri
•  2 çorba kaşığı silme irmik
•  1 adet yumurta
•  2 su bardağına yakın un
•  1 paket vanilya
•  1  kabartma tozu.

ÜZERİ İÇİN
Badem veya  fındık

Şerbeti için:
•  2,5 su bardağı şeker
•  3 su bardağı su

YAPILIŞI
• Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
• Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
• İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
• Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
• Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün Badem veya fındık içi yerleştiriyoruz.
• Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
• 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 20dk dakika pişiriyoruz.
•  Şerbet için derin tencereye önce şekeri koyup  sonra  sıcak su ekliyoruz
• yaklaşık 10-15 dakika arası kaynatıyoruz.
•  İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
• Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
  Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder