KIYIR ŞEKERPARE
MALZEMELER
• 125 gram oda ısısında margarin
• 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 çorba kaşığı silme irmik
• 1 adet yumurta
• 2 su bardağına yakın un
• 1 paket vanilya
• 1 kabartma tozu.
ÜZERİ İÇİN
Badem veya fındık
Şerbeti için:
• 2,5 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
YAPILIŞI
• Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
• Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
• İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
• Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
• Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün Badem veya fındık içi yerleştiriyoruz.
• Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
• 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 20dk dakika pişiriyoruz.
• Şerbet için derin tencereye önce şekeri koyup sonra sıcak su ekliyoruz
• yaklaşık 10-15 dakika arası kaynatıyoruz.
• İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
• Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder