MALZEMELER
150 GR TEREYAĞ
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAK ŞEKER
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN
4-5 ADET ELMA
3 PAKET KREMA(800 ML)
ANTEP FISTIKLI PUDİNG(TERCİHEN BAŞKA PUFİNGTE OLUR)
1 PAKET VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
FİLE ANTEPFISTIK
YAPILIŞI
ilk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz.Kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hamurumuzu kalıba yayıyoruz.4-5 adet elmayı küp küp doğrayıp hamurumuzun üzerine döküyoruz.
Diğer tarafta kremaları tenceye boşaltıyoruz toz pudingi koyuyoruz ve vanilyayıda ekliyoruz. Kalınlaşıp puding kıvamını alana kadar pişirip elmaların üzerine döküyoruz.File fıstıklarıda serpip 160 derece fırında 40-50 dk piliriyoruz.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyio bir gece dolapta bekletip, servis yapılacağı zaman kelepçeden çıkarıp servise sunuyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder