MALZEMELER
2 DOLU YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ( ben kars tereyağı kullandım:))))
4 YEMEK KAŞIĞI MISIRUNU
2 SU BARDAK SOĞUK SU
1-2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
KOLOT PEYNİR
YAPILIŞI
İlk olarak tereyağı eritiyoruz ve 4 yemek kaşık mısırunu nu rengi hafif dönene kadar (helva gibi) kavuruyoruz. 2 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş (topaklanma yapmasın ) diye ilave ediyoruz.Muhallebi gibi olucak ve terayağ üzerine çıkıcak.
Peynirleride ince ince gelişigüzel kesip üzerine yayıp kısık ateşte erimesi ni sağlayıp sonra iyice karıştırıp mısırun ile harmanlıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder