MALZEMELER
1,5 PAKET UZUN BORU MAKARNA(Rigatonis)
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAK PARMESAN PEYNİR
KIYMA SOS İÇİN
500 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIK DOMATES SALÇA
1 YEMEK KAŞIK BİBER SALÇASI
DOMATES SOS
SIVIYAĞ
MAYDONOZ
BAHARATLAR
TUZ
BAŞAMEL SOS
3 YEMEK KAŞIK TEREYAĞ
2 DOLU YEMEK KAŞIĞI UN
2,5 SU BARDAK SÜT
TUZ
KARABİBER
ÜZERİ İÇİN
KAŞAR PEYNİR RENDESİ
YAPILIŞI
İlk olarak makarnayı haşlıyoruz.Diğer tarafta soğan ve kıymayı kavurup domates ve salçalarıda ilave edip tuz ve baharatları(karabiber,kırmızıbiber,kimyon,kekik,nane gibi) ilave ediyoruz.
Haşlanan makarnayı süzgeçte süzüp 1 yumurta ve pamesan paynir ile karıştırıp, yağladığımız kelepçeli kek kalıbına sıradıyla diziyoruz. Üzerine kıymalı sosu döküp aralarına giticek şekilde yayıyoruz.
Bsşamel sos içinde tereyağ eritip unu hafif kokusu çıkana kadar kavuruyoruz,süt ve tuz karabiber ilave edip kalınlaşınca altını kapatıp kıymalı harcın üzerinden döküyoruz.(Biraz sulu kıvamda olsun başamel sos makarnaların içlerine inebilsin)
190 derece fırında üzeri kızarına kadar pişiriyoruz.
Fırını kapatıyoruz En üste kaşar peynir rendesi yapıp kendi sıcağında erimesini
Bekliyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder