MALZEMELER
1 SU BARDAK ILIK SU
1 SU BARDAK ILIK SÜT
1 PAKET YAŞMAYA
YARIM SU BARDAK SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIK TOZ ŞEKER
1,5 TATLI KAŞIK TUZ
1 TATLI KAŞIK MAHLEP
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEME
PEYNİR VE KAŞAR PEYNİR RENDESİ
ÜZERİ İÇİN
PEKMEZLİ SU
SUSAM
YAPILIŞI
Mayayı ılık su ve süte koyup 10-15 dk mayalandırıyoruz.diğer malzemeleride ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık 1 saat mayalanıyor. Mayalanan hamurlara iç malzemeyi koyup pekmezli suya bulayıp susam a batırıyoruz.
185 derece fırında kızarıyor.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder