MALZEMELER
2-3 KG (KAPYA)KIRMIZI ETLİ BİBER
1 KG KIRMIZI ACI SİVRİ BİBER
SU
TUZ
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI
Biberleri kesip yıkayıp kesiyoruz.Kaynayan 1 tencere suya koyup haşlıyoruz. Haşlanan biberlerin kabuklarını çıkarıp blendar a atıyoruz ve püre oluyor. Yine tencereye alıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.2-3 çay kaşık tuz atıyoruz. ( Siz daha fazlada koyabilirsiniz) suyunu çeken salçayı kavanoza alıp üzerine 2-3 yemek kaşık zeytinyağ koyup ağzını kapatıyoruz.
Salçamız hazır:)
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder