Bugün bloğumda daha önce GÜLLÜ poğaça tarifinde bahsettiğim 2. Poğaça hamurunu paylaşmak istiyorum. Ben tahıllı olarak yaptım bu poğaça yı ama siz isterseniz aynı tarifte normal un kullanabilirsini.Ama kesinlikle bana güvenin poğaça hamuru olarak bu tarif (varan 2)olarak olmazssa olmaz olabilecek bir tariftir.
MALZEMELER;
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET YAŞMAYA
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI TAHIL UNU
4 SU BARDAĞI TAM BUĞDAY UNU
( UN ÖLÇÜSÜNÜ ELE YAPIŞMAYAN HAMUR KIVAMINA GÖRE AYARLAMALISINIZ. ÖLÇÜ EKSİK KALIR ISE TAM BUĞDAY UNU ILAVESİ YAPINIZ)
İÇİ İÇİN;
LOR PEYNİR
ORTA YAĞLI PEYNİR
YOĞUN OLACAK ŞEKILDE DEREOTU
ÜZERİ İÇİN;
1 YUMURTA AKI
1 ÇAY KAŞIĞI PEKMEZ
ÇEKİRDEK İÇİ
YULAF
YAPILIŞI;
İlk olarak sütümüzü ocakta ılık hale getiriyoruz. Ardından 2 yemek kaşığı toz şeker ve mayamızı eritiyoruz.(metal kaşığı deydirmezseniz daha iyi olur). 10 dakika bekletiyoruz mayalı sütümüzü. Ardından yoğurma kabımıza un,tuz,yumurta,sıvıyağ ve mayayı ekleyip yoğuruyoruz.Ele yapışmayan kıvam da olan hamurumuzu yaklaşık 45 dk mayalandırıyoruz.
Daha sonra elimizle koparıp yuvarladığımız hamurumuzun içine peynir harcını koyup kapatıp 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder