İzleyiciler

27 Mayıs 2014 Salı

GEVREK SİMİT TARİFİ

Merhaba
Bugün sizlerle simit tarifimi paylaşmak istiyorum. Bizim ailece pazar sabahları beğenerek ve sıcak sıcak yediğimiz bir tarif. Ben tariflerimi paylaşırken inanın kendim çok araştırıyorum ve deneyerek en son başarılı olan tarifi sizinle paylaşıyorum. Yani kısaca bana güvenebilirsiniz:)

MALZEMELER;
2 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
YAKLAŞIK 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN( BEN YAKLAŞIK 5-6 BARDAK UN KOYDUM AMA SİZ YINEDE KONTROLLÜ UN ILAVE EDİN)

ÜZERI İÇİN;
2 TATLI KAŞIĞI PEKMEZ
4-5 YEMEK KAŞIĞI SU
KAVRULMUŞ SUSAM(ÖZELLİKLE SİMİT İÇİN ÖZEL SUSAM SATILIYOR MARKET VE AKTARLARDA)


YAPILIŞI;
İlk olarak 4 bardak unu yoğurma kabımıza dökelim daha sonra kuru maya, şeker, tuz kaşık yardımı ile karıştıralım ardından suyu ve sıvıyağımızı ilave edip yoğurmaya başlayalım. Gerek gördükçe unu ilave etmeye başlayalım yani hamur elimize yapışmıyacak kıvama gelene kadar. Daha sonra hamurumuzdan parçalar koparıp elimizle tezgahta uzatıp simit şeklini verelim.( resim ile anlatımım var)tepsiye dizelim ve üzerine kalın havlu peçete yayalım çok hafif ıslatalım ve üzerine tekrar temiz bir örtü yayalım. Bu işlem mayalanmasının daha çabuk ve iyi olmasını sağlıyor. Yaklaşık 45 dakika yeterli.Sonra ayrı olarak pekmezli su ve susamı hazırlayıp ilk önce pekmezli suya batırıp sonra susama bulayıp tekrar tepsiye yerleştiriyoruz.Tabi Bu işlemi yaparken dikkatli ve iki elimiz ile kavrayıp yavaşça yapıyoruz.
En son olarak fırınımızı 200 dereceye getiriyoruz ve yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişiriyoruz. Mutlaka fırın içindeyken eliniz ile bakıp öyle fırından alın.
AFİYET OLSUN:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder