İzleyiciler

3 Mayıs 2014 Cumartesi

KARIŞIK PİZZA




Merhaba,
Bugün sizlerle Hamurunu çok araştırdığım ve en çok beğeni alan tarifi paylaşmak istiyorum.Genelde hamur u için yumurta koyanlar var bence en hafif ve en lezzetli hamur şimdi sizinle payalaşıcağım tarif.
Ben bu tarifi size normal ölçülerde paylaşıcam ben fazla yaptığım için ölçüleri   Fazla yaptım sizde oranlayarak arttırabilirsiniz.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA (VEYA TOZ MAYA)
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTINYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

SOS TARİFİ
6 İRİ DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI FESLEĞEN 
1 TATLI KAŞIĞI KEKİK

ÜZERİNE;(TERCİHEN SIZIN İSTEĞİNİZE GÖRE ) 
MOZEROLLO PEYNİRİ
SUCUK
SOSİS
MANTAR
MISIR
SİYAH ZEYTİN
YEŞİL ZEYTİN
KIRMIZI ETLİ BIBER
SİVRİBİBER

YAPILIŞI
 Ilk olarak ılık su ve ılık süte 1 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz ve yaş mayayı veya (kuru mayayı) eritiyoruz ve 10 dk bekliyoruz kabarması için. Daha sonra ayrı kapta yaklaşık 5 bardak un,tuz,sıvıyağ ve beklettiiğimiz mayayı yoğuruyoruz muhtemelen un cıvık ve az gelicek ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ilave ediyoruz.Un toparlanınca mayalanması için yaklaşık 40 dk bekletiyoruz.
Hamuru beklerken sosu hazırlayalım
Küçük tencerede sıvıyağı, sarımsağı koyuyoruz kabuklarını soyup  küp küp doğradığımız domatesleri karıştırıp kendi suyunda pişiriyoruz. Bir iki taşım kaynatıp  tuz, kekik, fesleğen ekleyip kapatıyoruz. 
Hamurumuz mayalandıktan sonra oklavayla unlu tezgahta yuvarlak ince şekilde açıyoruz ilk önce üzerine sırasıyla sosumuz,mozerollo peyniri, sucuk, sosis,mantar,zeytinler,biberler,mısır ile süslüyoruz ve 200 derece fırında pişiyoruz.
AFIYET OLSUN☺️


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder