Bugün payalaşıcağım kek aslında 3 kek tarifin karışımı ile tamamen benim buluşum diyebiliriz.(tabi adaşım olan bir arkadaşımın küçük bir tüyosu ile oluştu)
Tüyo:Keki soda veya sütle yapmak çok daha yumuşak olmasını sağlıyor.
Bende katılıyorum kendisine ne ile yaparsam yapıyım kesinlikle bence soda ilk tercihim.
Diğer kolaylık ise söylemeden yapamıyıcam arzum standlı mikser böyle bir rahatlık olamaz kesinlikle tavsiye ederim.
Artık kekin yapılışına geçiyorum.
MALZEMELER
4 YUMURTA
1,5 BARDAK TOZ ŞEKER
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 ŞİŞE SODA
2 PORTAKAL RENDESİ
YARIM BARDAK BÜTÜN BADEM
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2,5 BARDAK UN
TABANI İÇİN;
YARIM BARDAK BAL
YARIM BARDAKTAN 1 PARMAK EKSIK
PORTAKAL SUYU
1 ADET DİLİMLENMİŞ PORTAKAL
ISLATMAK İÇİN;
2 PORTAKAL SUYU
YAPILIŞI
İlk olarak yumurta ve sütü mikser ile çırpıyoruz 5-10 dk.Sonra sıvıyağ,soda,elekten geçirdiğimiz un,kabartma tozu,vanilya tekrar tekrar sırasıyla mikser ile çırpmaya devam ediyoruz.portakal kabuğu rendesi ve bademi kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.
Ayrı bir tavada kekin tabanı için bal ve portakal kabuğunu eritiyoruz hafif köpürmeye başlayınca altını kısıp 5 dk sonra ocaktan alıp hafif soğutuyoruz.
Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt
Koyup soğuttuğumuz portakal sosunu döküyoruz ince olarak dilimlediğimiz portakalları kalıba dizip kek karışımını kalıba boşaltıyoruz. Eveet fırın için hazırız.
175 derece fırında 45 dk kontrollü pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder