İzleyiciler

6 Mayıs 2014 Salı

ZEYTİNLİ PAMUK AÇMA



Merhaba,
Bugün bloğumda yine çok sevilen bir tarif paylaşmak istiyorum.Pamuk gibi bir açma. İlk defa yaptığım bu açma için internet te çok araştırma yaptım ve bir sürü tariften sonra yine çoğunluk olarak paylaşılmış bir tarifi denedim. Vee iyikide denedim çünkü, buldumm😊👍 
Kesinlikle denemelisiniz derim pastane açması tadında ve gerçekten kolay. 

MALZEMELER;
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA
3,5 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMELER;
ZEYTİN EZMESI
1-2 KAŞIK TEREYAĞ

ÜZERİ İÇİN;
YUMURTA SARISI
2 ÇAY KAŞIĞI PEKMEZ
ÇÖREKOTU

YAPILIŞI;
İlk olarak ılık süt ve ılık suya bir paket yaşa maya ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilip 10 dk bekletilir ve maya kabarır.( bu işlem hamurun daha çabuk ve güzel mayalanması için önemli)
Daha sonra ayrı hamur yoğurma kabında un ortası açılır ve sıvıyağ,1 yemek kaşığı şekeri maya için kullanmıştık o sebepten 2,5 yemek kaşığı şeker, tuz ve kabaran maya eklenir ve bir güzel yoğurulur.
Ele yapışmayan humur elde edilir.
Yaklaşık 30 -40 dk mayalanması için hamur bekletilir.
Mayalanan hamurdan parçalar koparılır ve unlu zeminde oklavayla uzunlamasına açılır, arasına bir çay kaşığına yakın ince tabaka halinde tereyağı sürülür, ardından zeytin ezmesi yine ince tabaka sürülür.
Bükerek Rulo yapılır ve simit şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı pekmezli karışım sonra çörekotu serpilir.
180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder