Bugün sizinle ağızda dağılan çok lezzetli bir kurabiye tatifi paylaşmak istiyorum. Her yaptığımda herkesin beğenerek yediği ve mutlaka tarifini istediği bir tariftir.
MALZEMELER;
250 GR MARGARİN(TEREMYAĞ GURME KAYMAKLI BENİM FAVORİM SON ZAMANLARDA)
1 YUMURTANIN SARISI
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 YEMEK KAŞIĞI LIMON SUYU
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN;
YARIM SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
YARIM SUBARDAĞI MISIR UNU
YAPILIŞI;
İlk olarak yoğurma kabımızı alıyoruz içine margarin, yumurta sarısı,pudra şekeri,sıvıyağ,limon suyu,karbonat,kabartma tozu,kuru üzüm,
Mısırunu,aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz. Daha sonra bir parça hamur elimize alıp el ile rulo yaparak uzatıyoruz ve 2 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları mısırunu ve hindistancevizini karıştırdığımız karışıma iyice bulayıp tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder