Bugünde sizlere içli köfte tarifi paylaşıcam. Biraz zor gibi gözüksede bence kolay bir tarif. Herkesin yapabileceği ve hatta bu tariften yaklaşık 26 adet köfte çıkıyor yapıp derin dondurucuya atıp istediği zamanda kızartabileceği güzel bir tarif.:)
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
YARIM YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI BIBER
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSIK UN
1 YUMURTA
İÇ MALZEMESİ
300 GR KÖFTELİK KIYMA
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
1 AVUÇ MAYDONOZ
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
1 SU BARDAĞI CEVİZ VEYA A.FISTIK
YAPILIŞI;
İlk olarak hamur yoğurma kabımızda bulguru sıcak su ile ıslatıp yaklaşık 2 su bardağı su ile 30 dk üzerine örterek bekliyoruz.hamur bekler iken biz kıymamızı hazırlıyoruz. YARIM bardak sıvıyağda ince ince kestiğimiz soğanları kavurup Kıymayıda ilave edip suyunu verene kadar kavurup altını kapatıyoruz. Ceviz,baharatlar ve maydonozuda ilave edip soğumaya bırakıyoruz.biz o sırada şişen bulgurumuza malzemeleri ekleyip iyice özleşene kadar yoğuruyoruz.yanımıza bir tabak su alıp köfteleri yapmaya başlıyoruz. Elimize aldığımız cevizden büyük hamuru elde yuvarlayıp baş parmağımız ile oyarak boşluk yapıyoruz ve oraya kaşık ile kıymayı koyup kapatıp elimizde ovalleştiriyoruz.Yada o zor uğraşamam der iseniz poğaça yapar gibi elinizle hamuru bastırıp inceltip kıymayı koyup kapatıpta içli köfte şekli verebilirsiniz.
Sonra tencereye koyduğumuz kızgın yağda kızartıyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder