İzleyiciler

1 Ağustos 2014 Cuma

ANTEP FISTIKLI PİLAV



Merhaba,
Bugün sizlerle güzel bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum. Şöyle bir baktım çok fazla tatlı ve hamurişi tarifi paylaşmışım:) birazda yemek tarifi paylaşalım.İçine Antep fıstığı dışında ben kuş üzümüde koydum. Sevmeyenler koymasada olur.

MALZEMELER;
3 SU BARDAĞI PİRİNÇ
4-4,5 SU BARDAĞI SU
4 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI ANTEP FISTIĞI
1 SU BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ(TERCIHEN)
1 ÇAY KAŞIĞI ZERDEÇAL(TERCİHEN)
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ BEYAZ BIBER
YAPILIŞI;
Ilk olarak olarak pirincimizi güzelce yıkayıp kaynar suda bekletiyoruz.Daha sonra  pilav tenceremizde terayağ ve sıvıyağı birlikte eritiyoruz. Ardından antep fıstığını biraz kavurduktan sonra kuş üzümünü ekliyoruz.beklettiğimiz pirinicimizin suyunu süzdükten sonra tencereye akıyoruz zerdeçalı ,biberi  ve tuzunu ilave ediyoruz.
Son olarak yaklaşık 4,5 su Bardağı sıcak suyuda ekleyip 1-2 kere karıştırıp pişiriyoruz.suyunu çektikten sonra altını en kısıkta bırakıp tencerenin üzerine havlu peçete örtüyoruz kapağını öyle kapatıyoruz.5 dk sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder