Bugün blogda çok lezzetli kolay yapması zevkli bir börek paylaşmak istedim.biz yerken su böreği gibi yedik:)
MALZEMELER;
8 ADET MİLFÖY
İÇ MALZEME:
3 ADET YUMURTA( Birinin sarısı üzerine)
1 SU BARDAĞI SÜT VEYA 1 KUTU KREMA
YARIM PAKET KELEBEK MAKARNA
125 GR TEREYAĞ
1 KALIP BEYAZ PEYNİR
1 DEMET MAYDONOZ
YAPILIŞI:
İlk olarak makarnayı haşlıyoruz. Makarna kıvamından daha fazla haşlanıyor.haşlanan makarnayı süzüp kaba alıyoruz ve içine yumurta,süt,peynir,Maydonoz,tereyağ ilave edip iç harcı karıştırıyoruz. Ayrı yerde borcamı yağlayıp miflöyün ilk 4 tanesini oklava ile açıp borçlanın altına yerleştiriyoruz iç harcı döküyoruz.sonra diğer dört miflöyüde açıp üzerini kapatıp yumurta sarısı sürüp, 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder