Bugün sizinle güzel bir kek tarifi paylaşmak istedim.Biliyorsunuz ki eriğin marketlerde bol olduğu bir dönem olduğu için rahatlıkla yapabilirsiniz.
MALZEMELER;
4 ADET YUMURTA
100 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET KABARTMA TOZU
1 ADET VANILYA
2 SU BARDAĞI UN
7-8 ADET KIRMIZI ERİK
ÜZERI İÇİN;
YARIM SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVIZ
YARIM SU BARDAĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI;
Oda sıcaklığında tereyağ ve şeker krema halini alana kadar mikser ile çırpılır.
Karıştırmaya devam ederken yumurtalarda eklenir.
Elenen kuru malzemelerde karışıma eklenir ve karıştırılıp Yağlanmış borcama dökülür.
Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkarılır ve dörde bölünür.içleri altta kalıcak şekilde keke batırılır.
Üzeri için soğuk tereyağa un,ceviz,şeker ve tarçın parmak uçları ile ufalanarak karıştırılır ve kekin üzerine dökülür.
180 derece fırında pişirilir.
(Kürdan ile kontrol edilir.)
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder