Bugün pastanelerin olmazssa olmazı lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum yani herkesin bildiği çatal tarifi.
MALZEMELER:
150 GR MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YUMURTA AKI,(SARISI ÜZERI İÇİN)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
2 DOLU TATLI KAŞIĞI MAHLEP
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT VEYA
2 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERI İÇİN ÇÖREKOTU
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler hamur karıştırma kabına alınır ve güzelce yoğrulur.buzdolabında 15 dk bekletilir.ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, el ile uzunlamasına yuvarlanır ve 2 parça olarak uçlardan birleştirilir.üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalın tersi ile çizilir ve çörek otu serpilir.180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder