İzleyiciler

15 Ekim 2014 Çarşamba

BİŞİ(PİŞİ) TARİFİ

Merhaba,
Bugün blogda çoook eskilerden beri yapılan ve halen daha zevkle yiyilen bir tarif paylaşmak istiyorum. Hamur kızartması.

MALZEMELER:
4 SU BARDAĞI UN YAKLAŞIK( 500 GR)
1 PAKET İNSTANT KURU MAYA
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR SU

KIZARTMAK İÇİN
SIVIYAĞ

YAPILIŞI:
İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapıp yaklaşık 1 saat mayalandırıyoruz.
( çok iyi yoğurmak gerekiyor)
Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yassılaştırıp ortasını parmak ile delerek kızgın yağda kızartılır.
AFIYET OLSUN:)