Bugün blogda kıyır kıyır ağızda Dağılan bir poğaça tarifim olucak. kesinlikle denemelisiniz:)
MALZEMELER:
250 GR TEREYAĞ ( Pervin tereyağ)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET KARBONAT
2 DEMET DEREOTU
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEME
BEYAZ PEYNIR
YUMURTA AKI
ÜZERI İÇİN
YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
İlk olarak hamur malzemelerimizi kulak memesi kıvamın da yoğuruyoruz. İstediğimiz şekilde içine yumurta akı ile karıştırdığımız içimizi koyup hamuru kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder