İzleyiciler

18 Ekim 2014 Cumartesi

DEREOTLU KIYIR POĞAÇA

Merhaba 
Bugün blogda kıyır kıyır ağızda Dağılan bir poğaça tarifim olucak. kesinlikle denemelisiniz:)

MALZEMELER:
250 GR TEREYAĞ ( Pervin tereyağ)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET KARBONAT
2 DEMET DEREOTU
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEME
BEYAZ PEYNIR
YUMURTA AKI

ÜZERI İÇİN
YUMURTA SARISI

YAPILIŞI
İlk olarak hamur malzemelerimizi kulak memesi kıvamın da yoğuruyoruz. İstediğimiz şekilde içine yumurta akı ile karıştırdığımız içimizi koyup hamuru kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder