İzleyiciler

26 Ekim 2014 Pazar

FINDIKLI GÜL TATLISI

Merhaba 
Bugün bloğumda Şerbetli sunumu ve tadı çok güzel bir tatlı paylaşıcam.minicik güller:))

MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI SİRKE
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN 
3 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI ŞEKER
1-2 DAMLA LİMON

YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.şeker eriyene kadar karıştırıp kaynadıktan sonra limonumuzu da damlatıp 15 dakika daha Kısık ateşte kaynatıp kapatıyoruz.
Hamurumuzu hazırlıyoruz tüm malzemeler oda ısısında olucak. Kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Merdane ile ince açıp küçük çay Bardağı ağzı ile yuvarlak 3 tane şekil çıkarıyoruz. Baştaki yuvarlağa 2 tane alt ve üste 1 er fındık koyulur. Ve yan yana 3 yuvarlak yuvarlanır ve tam ortadan bıçak ile kesilip 2 tane gül elde edilir. VİDEO İLE GÖRÜNTÜ PAYLAŞTIM! Tepsiye dizilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Fırından çıkan güllerimizi 1-2 dk bekledikten sonra ılık şerbeti döküp bekletiyoruz. 2-3 saat sonra servise hazır.
AFIYET OLSUN:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder