Bugün blogda harika bir poğaça tarifi daha olucak. Alışılmış peynirli poğaça dışında bir tarif.
MALZEMELER
250 GR TEREYAĞ ( ben Pervin tereyağ kullanıyorum)
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET KARBONAT
İÇ İÇİN HAZIRLANAN HAVUÇLU DEREOTLU KARIŞIMDAN 1 AVUÇ
ÇEYREK ÇAY BARDAĞI HAVUÇ SUYU
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEME
2 ADET HAVUÇ RENDESI
3 DEMET DEREOTU
TUZ
ÜZERI İÇİN
YUMURTA SARISI
YAPILIŞI:
Ilk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Kuşak memesinde bir hamur olucak. Rendelediğimiz havuçlar ile ince ince kıydığımız dereotlarını hafif tuz ile karıştırıyoruz. Hamurdan aldığımız parçaların içine malzemeyi koyup kapatıyoruz.istediğimiz şekli verebiliriz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder