İzleyiciler

21 Ekim 2014 Salı

SU BÖREĞİ

Merhaba,
Bugün blogda hazır suböreği yufkası ile yaptığım suböreği tarifini paylaşmak istiyorum.Biraz uğraştırıcı tabi ama güzel bir lezzet.

MALZEMELER
1,5 PAKET HAZIR SUBÖREĞİ YUFKASI
1 TENCERE KAYNAMIŞ SU
1,5 YEMEK KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

İÇ MALZEME
PEYNİR
MAYDONOZ

ARASINA SÜRMEK İÇİN
150 GR TEREYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

YAPILIŞI:
İlk olarak tencerede suyumuzu kaynatıp içine tuz ve sıvıyağ ilave ediyoruz. 
Dikdörtgen borcamı yağlayıp hazırlıyoruz.
Kaynayan tencerenin yanına yufkamız için başka bir kapta su hazırlıyoruz. Ilk yufka kuru olucak şekilde borcama koyuyoruz. Tereyağ sıvıyağ karışımını sürüp sonraki yufkayı haşlıyoruz tekrar yağlayıp diğer yufkayı haşlıyoruz tekrar yağlıyıp aynı işlemi 2 yufkada daha yapıp peynirli maydonozlu harcımızı yayıyoruz. Aynı işlemi 3 Yufkaya daha yapıp en son yufkayı kuru olarak yayıyoruz. Üzerine kalan Yağlı karışımı sürüp dilimliyoruz ve 185 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder