İzleyiciler

18 Ekim 2014 Cumartesi

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞI

Merhaba
Bugün yine Balkan tarifi ile devam edicem. Yine ilk defa el açması börek denedim ve başardım...Harika bir börek pırasayı bir tek börekte seviyorum..))

MALZEMELER
6 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
3 SU BARDAĞI ODA ISISINDA SU

İÇ MALZEME:
YAKLAŞIK 7-8 ADET PIRASA
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ
KARABIBER
KIRMIZIBİBER

ARALARINA SÜRMEK İÇİN
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ

YAPILIŞI:
İlk olarak hamurumuzu kulak memesi kıvamında güzelce yoğuruyoruz.( bayağa yoğurmak gerekiyor kaymak gibi olması lazım) yoğurduğumuz hamuru dinlenmeye bırakıyoruz yaklaşık 1 saat.
Biz bu Sırada İç malzememizi hazırlıyoruz 
Tencereye yağımızı doğradığımız pırasalarımızı ilave edip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra tuzumuzu ve biberlerimizi damak zevkimize göre ilave ediyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
Hamurumuzu 24 küçük beze ye ayırıp unluyoruz. Herbir Bezeyi pasta tabağı boyutunda açıp her Bezeyi fırça ile yağlayıp ilk üst üste açarak koyduğumuzu 12 bezeyi oklava ile tekrar incelterek açıp tek bir yufka yapıyoruz. Yağladığımız tepsiye ilk yufkayı koyup arasına pırasa harcımızı yayıp diğer 12 bezemizi yine Aralarını yağlayıp açıp tek bir yufka yapıp pırasa harcımızın üzerine yerleştirip kalan yağımızıda üzerine sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.yaklaşık 35 -40 dk sürüyor.
AFIYET OLSUN:)