İzleyiciler

28 Ekim 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI FASÜLYE

Merhaba
Bugün blogda sizlere sunumu işe gözlere hitap eden herkesin bildiği ve yaptığı bir tarif paylaşıcam.Masaları süslüyücek bir tarif. 

MALZEMELER:
1 KG ÇALI FASULYE 
3-4 ADET KURU SOĞAN
3 ORTA BOY DOMATES
3 DİŞ SARIMSAK
2 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
1.5 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI SU
YAKLAŞIK 6-7 HAVUÇ UN BAŞ 
VE GENİŞ YERLERİ

YAPILIŞI
İlk olarak havuçları soyup 1 parmak genişliğinde kesiyoruz ortalarını oyucu ile deliyoruz ki fasulyeler geçebilsin. Onları bir tasta hazırlıyoruz sonra fasulyeleri yıkayıp boylamasına ortadan ikiye kesiyoruz.ikiye kestiğimiz fasulyeleri halka olarak kestiğimiz fasulyelerin içinden geçiriyoruz. Kaç tane geçebilir ise iyice sıkıştırıyoruz.tencereye yağımızı söğüş doğradığımız soğanları daha sonra havuç halkasından geçirdiğimiz fasulyeleri diziyoruz en üste domateslerimizi suyumuzu,şeker,tuz ve sarımsağıda ekleyip kapağını kapatıp çokk Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar ağır ağır pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder