İzleyiciler

20 Kasım 2014 Perşembe

BALKABAKLI LABNELİ TURTA

Merhaba
 Bugün Günlerden Balkabağı;)Turta ile buluşunca çok lezzetl bir tat çıktı. Kesinlikle denemelisiniz.

MALZEMELER:
1 KG BALKABAĞI
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI KARANFİL TOZU
ÇAY KAŞIĞI UCU İLE ZENCEFİL TOZU
2 ADET YUMURTA
1 PAKET LABNE PEYNIR

HAMURU İÇİN:
250 GR MARGARİN
1 ADET YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERI
3,5-4 SU BARDAĞI UN

YAPILIŞI
Balkabaklarının küçük parçalara ayırıp,üzerine şeker ve su ilave ederek orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Pişen kabakları ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
Kabaklar soğurken hamurumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi yoğurma kabımızda güzelce yoğurarak hazırlıyoruz ve hamurumuzu 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.kabaklarımıza tarçın,zencefil, karanfil, yumurtaları ve labne peyniri ilave edip püre yapıyoruz ve blendar dan geçiriyoruz.püremizde hazır.
Kelepçeli kalıbımıza hamurdan elma kadar parçayı ayırıp, merdane ile büyük parçayı açıyoruz ve kalıbımıza kenarlarınıda yükselterek yayıyoruz. İncelterek.ayırdığımız parçayı el ile rulo yaparak uzunca yuvarlayıp kalıbın kenarını yine yükseltecek şekilde çevreliyoruz.Hamurun üzerine Balkabağı püresini yayarak 180 derece önceden ısınmış fırında 45 dk pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra kelepçeyi açarak servis tabağına alıp üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.Ben ceviz kullandım üzerine karamel sıkarak. 
AFİYET OLSUN:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder