Çok güzel, çok hafif ve besleyici bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum.Karabuğday pilavı Rusya ya ait bir pilavdır.Lezzetli denemelisiniz:)
MALZEMELER:
4 SU BARDAĞI KARABUĞDAY
8 SU BARDAĞI SU
2 ADET KURU SOĞAN
2 DOLU YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
BULYON( TAVUK VEYA ET)
TUZ
YAPILIŞI
ilk olarak karabuğdayımızı güzelce yıkıyoruz. Tencerede tereyağı eritip , sıvıyağımızı koyuyoruz.Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine karabuğdayımızı ilave edip, sıcak suyu, bulyon ve tuzumuzu ilave edip ocağın altını kısıyoruz.Suyunu çektikten sonra altını kapatıp üzerine havlu peçete koyup, tencerenin kapağını kapatıp demlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder